Τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο είναι ένα σταθερά αγαπημένο πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας. Αν φαντάζεστε πως είναι δύσκολη συνταγή, η Κατερίνα από την Φρέσκια Παρέα είναι εδώ για να σας διαψεύσει. Εκτός αυτού, χρησιμοποιεί το εκλεκτό χταπόδι της εταιρείας φρεσκοκατεψυγμένων προϊόντων Λαγάκης, για να κάνει την δικιά της, καταπληκτική συνταγή, Κολοκυθάκια γεμιστά με χταπόδι και ρύζι!
Συστατικά:
- 1 συσκευασία χταπόδι «ΛΑΓΑΚΗΣ»
- 1/4 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ρύζι
- 5 κ.σ. κρασί λευκό
- 6 κολοκύθια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κούπες νερό
- 2 κρόκους αβγών
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ (προεραιτικά)
- ξύδι
- δάφνη
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι – πιπέρι